Spasovdanski susreti u Krepoljinu po 16. put!

Tradicionalni Spasovdanski susreti u Krepoljinu po 16. put ove godine okupili su više od 1.000 posetilaca, kao i učesnike iz zemlje i regiona. Posle svečanog defilea ulicama naselja započeo je kulturno-zabavni program različitog sadržaja. Prisutne je pozdravio predsednik opštine Žagubica, gospodin Safet Pavlović, otvorivši ovogodišnju manifestaciju.

Tročasovni kulturno-zabavni program sadržao je folklorne igre i pesme domaćih kao i gostujućih kulturno-umetničkih društava. Organizatori i meštani naselja Krepoljin ugostili su članove društava iz Novog Slankamena, Beograda, ali i iz susednih zemalja. KUD ”Dvorovi” i KUD ”Novo naselje Janja” iz Republike Srpske, KUD ”Branislav Nušić” iz Hrvatske i KUD ”Boldureanca” iz Rumunije uveličali su značaj i obim ove manifestacije.

Predstavili su igre iz svog kraja, preneli svojim domaćinima deo svoje kulture i upoznali sa melodijama karakterističnim za mesto odakle dolaze. Organizatori Spasovdanskih susreta zahvalili su se svim gostima na učešću i predstavnicima lokalne samouprave na nesebičnoj pomoći u organizaciji manifestacije. Narodno veselje usledilo je nakon završenog programa do kasno uveče.

Spasovdanski-susreti

Sitemap