TOŽ na Sajmu turizma u Beogradu 2018.

Turistička organizacija opštine Žagubica učestvovala je i ove godine na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.  Zajedno sa svojim izlagačima predstavila je  bogatu turističku ponudu. Naš štand je bio  jedan od posećenijih  na kome se moglo videti  sve ono domaće što nudi Homolje: džemovi,  voćni sirupi, rakije, homoljski med, mlečni proizvodi od homoljskog mleka,  pastrmka, homoljsko jagnje,  razne vrste pita i proja, kao i veliki broj poslastica karakterističnih za Homolje. Takođe se i moglo čuti nekoliko  izvođača izvorne narodne muzike sa ovih prostora.

Izlagači na štandu TOŽ-a bili su vlasnici seoskih domaćinstava Nikolić i Grozdić sa svojim proizvodima,  Podrum Lazić “Homoljska Zdravica”, Aleksandar Stojanović rakija “Legenda”, Lovačko udruženje “Jovan Šerbanović”, Srednja tehnička  škola,  Udruženje žena “Etno Dame”,  MZ “Homoljka.

Štand TO posetili su i  načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić, predsednik opštine Petrovac Duško Nedinić, koji je ujedno i pohvalio rad lokalne samouprave i TO opštine Žagubica, predsednik skupštine opštine Žagubica Olivera Pauljeskić, kao i njen zamenik Mile Perić, direktori škola, javnih preduzeća i ustanova, Žarko Malinović sekretar udruženja za trgovinu, predstavnici privredne komore Srbije i Beograda, Milanka Cvetković predsednik udruženja organizatora manifestacija TIM SRBIJE, kao i mnogi drugi, a dr. Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud, je svojim prisustvom samo potvrdio koliko je zdravo sve ono što u svojoj ponudi ima Homolje.

Sitemap