Pantelejski susreti u Milanovcu

Manifestacija VI Pantelejski susreti predviđena kalendarom Turističke organizacije opštine Žagubica, uspešno je organizovana u naselju Milanovac 9. avgusta. Pre samog programa organizovan je defile učesnika od centra naselja do Osnovne škole u kojoj se i održao sadržaj manifestacije.

Okupljeni su članovi kulturno-umetničkih društava iz Sladaje, Jasikova, Laznice i Osanice kao i vrhunski instrumentalisti među kojima je bio Milomir Mikšić, saksofonista i frulaš upravo iz ovog naselja. Meštani ovu manifestaciju obično nazivaju Saborom u Milanovcu, a otvorio ga je zamenik predsednika opštine, gospodin Predrag Ivković.

Pantelejske susrete je uz pomoć Turističke organizacije opštine Žagubica i lokalne samouprave organizovala Mesna zajednica ”Vrelo” Milanovac čiji predstavnici su dodelili i zahvalnice svima onima koji su na bilo koji način doprineli organizaciji ovog događaja.

Milanovački sabor organizovan na dan Svetog Pantelejmona protekao je uspešno, a deveto avgustovsko veče završeno  je druženjem učesnika programa, gostiju i domaćina.

Sitemap