Dani gljiva i bilja Homolja u Krepoljinu

Dani-gljiva-2Ekološko društvo ”Studenac” iz Krepoljina u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Žagubica ove godine organizuje po deseti put manifestaciju pod nazivom Dani gljiva i bilja Homolja u Krepoljinu 17. i 18. oktobra.

U subotu, 17. oktobra predviđeno je tradicionalno prikupljanje gljiva i bilja na obroncima Beljanice, tačnije na mestu zvanom Lipova ravan. Ove godine će pešačke staze biti obeležene putokazima što će učesnicima dodatno olakšati obilazak terena. Drugog dana manifestacije će se u prostorijama renoviranog Doma kulture u Krepoljinu organizovati izložba prikupljenih gljiva i bilja, zdrave hrane i ekološke trpeze.

Dani-gljiva

S obzirom da se manifestacija održava jubilarno, organizacioni odbor manifestacije je obogatio njen sadržaj, između ostalog publikacijom knjige ”Darovi prirode” koja oslikava prirodna bogatstva Homolja. Pored toga, biće postavljeni štandovi sa zdravom hranom, održaće se kreativne radionice, a posetioci će biti u prilici da probaju pripremljene proizvode. Pozivamo vas da svojim prisustvom podržite ovu manifestaciju i da istovremeno obogatite svoje znanje, a da samim učešćem oprobate svoje sposobnosti snalaženja u prirodi i poznavanja gljiva i bilja.

Dobro nam došli!

Sitemap